"Unul dintre cele mai grele lucruri in viata este sa ai cuvinte in inima pe care nu le poti pronunta( James Earl Jones)" "Nu există, poate, ceva mai trist decât un om care vrea să fie vesel cu orice preţ.(Octavian Paler)" “Oamenii strica fiecare clipa de romantism prin încercarea de a o face sa dureze pentru totdeauna.(Oscar Wilde)" "Un barbat este pe jumatate indragostit de orice femeie care il asculta.(Brendan Behan)" "Toate familiile fericite sunt la fel.Fiecare familie nefericita e nefericita in propriul fel. Lev Tolstoi)" "Parfumul e istoria unei flori.(Emil Cioran)" "Omul este singurul animal care rade si plange, fiindca este singurul izbit de deosebirea dintre ceea ce suntem si ceea ce s-ar cuveni sa fim.(William Hazlitt)" "Am învăţat să iubesc, ca să fiu iubit.(O.Paler)" "Niciodată nu putem judeca viaţa celorlaţi, pentru că fiecare îşi cunoaşte propria durere şi renunţare. Una este să crezi că eşti pe drumul cel bun şi alta e să crezi că drumul tău e unic.(Paulo Coehlo)"

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Barbatul si femeia de langa el

Vi s-a intamplat probabil (si mie) sa va reintalniti dupa o perioada mai lunga cu un cunoscut care sa va para… necunoscut. Si v-ati spus in gand ”parca nu mai e barbatul pe care il stiam, s-a schimbat”. Apoi, vi s-a dat vestea ca omul s-a casatorit si ca sotia lui il iubeste nespus, familia merge ca o roata de tir, iar pe drum e si un copil. Luandu-va la revedere, va pica mai apoi si fisa: la mijloc era influenta femeii asupra celui care se schimbase in bine! “Cunoscutul “ va prezentase de fapt varianta sa cea mai buna, scoasa la iveala de femeia potrivita(sa nu uitam insa, ce e potrivit pentru “X” poate fi nepotrivit pentru “Y”) pentru el.

Desi poate nu veti fi de acord in totalitate cu mine, cred ca un barbat este de fapt femeia de langa el (hm, nici barbatii nu-si dau seama de asta cateodata) cu bune si cu mai putin bune.Mai mult decat femeia, barbatul se transforma atunci cand “aterizeaza” intr-o legatura de bun augur, relatie pe care o intelege, o pretuieste, o apreciaza, o adora.
Ganditi-va putin.

Cate din cunostintele voastre (barbati) nu au pierdut din kilogramele in plus cand s-au alaturat unei femei sportive, iubitoare de hrana sanatoasa si miscare? Barbatii sunt, in majoritatea cazurilor, niste ambitiosi. Nu se simt bine atunci cand sunt la bratul unei doamne invidiata pentru forma sa fizica si realizeaza ca ei sunt niste purcei, numai buni de pregatit la gratar. Deci, actioneaza. Cateodata inconstient, se lasa pe mana doamnei cand vine vorba de umplerea frigiderului, se lasa antrenati intr-o viata activa si apoi, rezultatele se vad (va spun din experienta personala, rezultatele se vad dupa numai o luna).

Mai apoi, cati barbati nu devin mai atenti si mai empatici sau macar mai “simtitori” fata de cei din jur cand alaturi de ei se “desfasoara” o femeie buna? Majoritatea.Tocmai sunt martora unei asemenea transformari, iubitul uneia din cunostintele mele a devenit (dupa ceva timp… e adevarat) un ins mai omenos si mai gentil (initial era destul de rece si artagos ca structura).Fireste, si vicevesta este din pacate valabila, veti vedea ca un barbat care isi construieste o familie cu o femeie rea, barfitoare si insensibila, va deveni in timp la fel(asta e viata, stiu si un asemenea caz de ciocanitoare care nu se mai opreste si injecteaza orice fiinta care se apropie de ea, ah, urata femeie!)

Personal, admir si cand barbatii se lasa influentati de gusturile impecabile ale femeii de langa ei. Surprinzator, dar si cel mai sleampat exemplar masculin nu va mai dori sa iasa din casa ca dupa “munca in gradina” daca consoarta e dichista, “in trenduri”, parfumata si mereu la patru ace(oh, chiar sunt incredibili barbatii, jur). Pentru ca in public, privirile sunt dure, iar barbatii au de obicei un ego cat Casa Poporului. Iar daca doamna e perfecta, nici un domn nu doreste sa se prezinte “mai mic!”

La fel, am observat ca barbatii se prind in activitati culturale, in jocuri, acumuleaza mult mai multe informatii daca langa ei se afla o femeie curioasa, educata, dornica de cunoastere. La fel cum, daca prietena sau nevasta e lenesa, putin probabil ca barbatul sa –si doreasca sa cumpere carti, sa merga la concerte, in muzee, chiar si in excursii. Dar, sincer, nu stiu un barbat care sa nu-si doreasca sa fie implicat in situatii de castig pentru sufletul lui daca jumatatea face des acest lucru. Eu, nu stiu. Poate stiti voi.

O alta situatie in care se poate vedea ca barbatul este de fapt femeia de langa el, este relatia cu apropiatii, cu prietenii, atat cu cei de suflet cat si cu cei de circumstanta(ca sa nu pun la socoteala si familia: unchi, matusi, veri, nepoti , etc).

Un barbat se misca, incredibil, ghidat sau inspirat de femeia din viata sa. Daca aceasta este inchisa, introvertita, acra, nedoritoare de oameni in preajma, o gazda proasta sau o prietena rece si distanta, invariabil… omul va ajunge la fel in timp. Pentru ca femeile au o tehnica “speciala”de indepartare a prietenilor, a oamenilor in fapt, din jurul unui barbat. Intai o fac discret, pe urma, am vazut mda..familii cu care(din cauza sotiei) nu mai vrei pur si simplu sa ai de-a face. “Nu sunt pentru tine aia”.Sau”nimeni nu e indeajuns de bun pentru noi” sunt doua replici care imi vin in minte la prima mana, pentru ca am o memorie buna, daca stau sa ma gandesc cinci minute, mai gasesc inca zece cel putin!
continuarea aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu